Un an roditor

2021…un nou an în calendarele noastre, un nou prag pe care l-am trecut în aceste zile, un nou an care se adaugă la firul vieții noastre. Pentru unii poate este ultimul. Nu cunoaștem tainele celor 365 de zile care ne stau înainte, de aceea privim cu toții în mod egal la acest necunoscut. Totuși, pentru creștini poate fi anul în care Isus Hristos va reveni pentru a-și strânge grâul în grânar, anul răsplătirii și izbăvirii din călătoria pe acest pământ.

La început de an, majoritatea oamenilor obișnuiesc să își facă un bilanț și o evauare a propriilor reușite, succese, și să ia hotărâri, să își facă planuri pentru viitor. În aceste vremuri am înțeles cu toții că ziua de mâine nu este a noastră și planurile pământești sunt zadarnice și efemere. Însă planurile pe care ni le facem din punct de vedere spiritual au greutate înainte lui Dumnezeu. Ceea ce noi, creștinii, trebuie să ne propunem, este SĂ ADUCEM MAI MULT ROD. Rodirea, în Scriptură, se definește ca un rezultat al legăturii noastre cu Hristos, care se reflectă în principal în faptele și acțiunile noastre („Eu sunt Viţa,voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine, şi în cine rămân Eu, aduce multă roadă” (In.15:4). Roadele unui credincios sunt toate acţiunile pe care acesta le săvârşeşte din dragoste pentru Hristos, şi nicidecum pentru a fi apreciat de oameni. Dumnezeu cunoaște intenția și scopul oricărei fapte, precum și sacrificiul, efortul cu care le săvârșim.

Tu poți fi mult mai roditor. Cu siguranță îți dorești acest lucru. Iată câteva sfaturi bune care să ne ajute, zi de zi, să rodim mai mult:
ROAGĂ-TE MAI MULT. Fii disciplinat, având momentele tale de rugăciune, fără grabă, locul în care să nu fii deranjat și alege momente de liniște. Închide telefonul, ușa odăiței și asigură-te că nu îți va fugi gândul la ceea ce ai lăsat nefăcut.
CITEȘTE SCRIPTURA. Citește în fiecare zi din Scriptură, fie după un plan de citire pe an, fie după dorința ta. Studiază, discută cu soțul/soția, ori frații și surorile tale despre minunatele lucruri pe care le descoperi sau vrei să le înțelegi mai adânc. Poți face concursuri cu întrebări din Biblie împreună cu prietenii sau copiii tăi, pentru o părtășie deosebită în familie.
ALEGE-ȚI ZILE DE POST. În familie, postul se poate face împreună cu soțul/soția și chiar implicând și copiii. Vrăjmașul îți va aduce gândul că nu poți aduce o zi întreagă în jertfă și va aduce ispite în mod deosebit în acea zi, pentru a te descuraja, dar prin rugăciune vei primi putere. Încearcă să fii discret și să nu trâmbițezi celor din jur atunci când postești, nici să te lauzi fraților tăi de credință cu numărul de zile pe care tu le aduci în post. 
FII HARNIC ÎN BINEFACERE. Uneori Domnul îți va aduce înainte o cauză sau un mod de a face o binefacere fără să te fi gândit tu dinainte. Uneori, însă, îți poți planifica să faci acest lucru în funcție de timpul tău. Poți vizita bolnavi, văduve, familii cu nevoi speciale, orfelinate. Poți găti pentru o persoană care nu poate face asta, poți achita facturile unei familii sau să faci o muncă fizică în gospodăria cuiva. Te poți uni cu frați sau surori în astfel de acțiuni. Roagă-L pe Domnul să îți lumineze inima pentru a ști unde și cum să te implici.
SLUJEȘTE CU DARUL SPIRITUAL PE CARE L-AI PRIMIT. Fiecare credincios are un dar din partea Domnului. Slujește în măsura puterii pe care ai primit-o și ai grijă ca în slujirea ta să fie slăvit numai Dumnezeu, pentru ca ceea ce zidești să rămână pentru răsplătire. Nu te implica în slujiri la care nu ai chemare, ci roagă-te să cunoști talantul tău.
IMPLICĂ-TE ÎN BISERICA DIN CARE FACI PARTE. Nu te mulțumi să stai pe scaun în biserică fără să te implici în bunul mers al lucrării lui Dumnezeu: rugăciune pentru biserică şi slujitori, implicare financiară, slujire într-un departament sau cu darul pe care îl ai. Susține-ți biserica!
EVANGHELIZEAZĂ. Poți face acest lucru în primul rând prin comportamentul tău, prin a fi lumină și exemplu pentru cei care nu cunosc adevărul Scripturii. Poți oferi Biblia sau cărți creștine sau poți invita oameni la casa Domnului. Ajută-ți la nevoie vecinii, fii plin de dragoste în vorbire și ai grijă cu cine te însoțești!
ZIDEȘTE-ȚI MAI MULT „CASA”. Anul acesta poți să fii mai roditor în familia ta. Cinstește-ți părinții, surprinde-i cu lucruri care să le aducă bucurie și ușurează-le munca cu ceea ce poți. Arată mai multă dragoste soțului/soției tale prin vorbe, atitudini și ajutor. Ocupă-te mai mult de partea spirituală a copiilor tăi și dă-te pe tine însuți/însăți exemplu pentru ei.
AI GRIJĂ CE SCRII, CE CITEȘTI, CE VORBEȘTI, CE VIZIONEZI ȘI CE POSTEZI PE INTERNET. Cu alte cuvinte, păzește-ți bine mintea și inima de tot ceea ce te poate întina, fii atent la ceea ce promovezi sau afirmi și organizează-ți cu atenție timpul. Ochiul lui Dumnezeu vede totul, urechea Lui aude totul.

Domnul să ne ajute să fim biruitori și să rodim mai mult în 2021!

Alexandra Remețan

Comments
Total Page Visits: 48 - Today Page Visits: 1