Trimisul lui Dumnezeu

Moise a plecat, s-a întors la Ietro, socrul său, și i-a zis: „Eu plec; mă duc înapoi până în Egipt, la frații mei, ca să văd dacă mai trăiesc”. Iar Ietro i-a zis lui Moise: „Umblă sănătos!” -Exod 4:18.

În acest verset ne este prezentată decizia lui Moise de a se întoarce în Egipt ca trimis al lui Dumnezeu. Se putea bucura de familie și de meseria pe care o avea. De ce trebuia ca Moise să se întoarcă în Egipt căci nu ducea lipsă de nimic. Dacă privim de la începutul capitolului 3 putem să vedem că Dumnezeu s-a descoperit lui Moise la rugul aprins (v.2) cu o trimitere clară și exactă. „Eu te voi trimite la faraon, și vei scoate din Egipt pe poporul Meu, pe copii lui Israel (v.10). După ce am aflat motivul întoarcerii lui Moise în Egiptul din care fugise ca ucigaș (Exod 2:11-12) să privim răspunsul dat de socrul să Ietro lui Moise. Acest răspuns „umblă sănătos” arată:

În primul rând încrederea lui Ietro în Moise. Ca și cum ar fi spus: Moise știu că ai un motiv bine întemeiat să te întorci Egipt și nu te voi opri. Putea găsi obiecții să nu îl lase pe Moise să se întoarcă, dar cunoscând pe Moise știa că motivul pentru care se întoarce este că Dumnezeu îl trimite.

În al doilea rând arată că Moise era un om de cuvânt. O dovadă este faptul că Moise a locuit în Madian la socrul său Ietro timp de 40 de ani. Timpul petrecut de Moise în Madian a fost spre al pregăti pentru a se întoarce în Egipt ca trimis al Domnului.

În al treilea rând putem vedea hotărârea timpului în care Dumnezeu îl trimite pe Moise înapoi în Egipt. Scriptura ne spune că toți cei care vroiau să-i ia viață lui Moise au murit (Exod 4:19).

Astăzi trimișii lui Dumnezeu sunt pregătiți și trimiși precum a fost Moise. Ca exemplu putem privi la David Lovington care a renunțat la confortul din Anglia și a plecat ca misionar în inima Africii. Un alt exemplu este Hudson Taylor care a părăsit Anglia și a misionat în China.

Ca trimis a lui Dumnezeu poți fi și tu doar atunci când accepți pe Isus Hristos ca Domnul tău personal. Lăsând soarta vieți tale în grija Lui, vei fi pregătit potrivit chemării tale precum Moise a avut parte de pregătire în chemarea lui. Încrede-te în El și nu deznădăjdui căci la vremea hotorâtă vei fi trimis de Dumnezeu după cum a fost și Moise.

Elisei Popa

Comments

Author

Total Page Visits: 203 - Today Page Visits: 1