Texas poate deveni primul stat care aduce normalitate pentru natalitate

Încetul cu încetul Texasul pune pruncuciderea în afara legii

America a legalizat avortul în 1973 ca urmare a unei acțiuni începute în Texas. Este posibil ca Texasul să devina primul stat american care să pună pruncuciderea în afara legii până în 2023?

Nu este exclus. Ultima știre parvenita pe 1 mai este de bun augur: orașul Lubbock, Texas, cu o populație de un sfert de milion de locuitori, a votat un referendum cetățenesc care interzice prezența clinicilor de avort în interiorul limitelor geografice ale orașului, cu excepția salvării vieții mamei în caz de pericol.

Este al 12-lea oraș din Texas care face lucrul acesta, și, până acum, cel mai mare.

22% din cetățeni s-au prezentat la vot. Au votat pentru interzicerea pruncuciderii peste 63% dintre votanți. Au votat pentru a transforma, spun ei, orașul lor, într-un “sanctuary city for the unborn / oraș sanctuar pentru copiii nenăscuți”.

Cum s-a produs această biruință atât de extraordinară? Peste 5.000 de cetățeni au semnat în sprijinul referendumului. Nu s-au eschivat că ei nu fac politică.

Bisericile din toate confesiunile au mobilizat creștinii să meargă la vot și să voteze în favoarea rezoluției. Nu au invocat separarea bisericii de stat pentru a sta acasă. Creștinii au pus în fața caselor lor mii de semne pro-viață încurajând oamenii să voteze pentru viață la referendum.
În România, autoritățile ne-au amendat pentru că am pus bannere pentru referendumul pentru căsătorie.

Reușita creștinilor texani este remarcabilă. Este o știre care nu a fost preluată de presa națională americană, internațională și nici în România. Astăzi aflați o veste bună și vă îndemn să o faceți cunoscută peste tot. Dacă creștinii texani au reușit, și cei din România pot.

Peter Costea

Comments
Total Page Visits: 247 - Today Page Visits: 3