S-A UITAT ÎNAPOI ȘI S-A TRANSFORMAT ÎNTR-UN STÂLP DE SARE

“Nevasta lui Lot s-a uitat înapoi şi s-a prefăcut într-un stâlp de sare.”

(Geneza 19:26)

Când a nimicit Dumnezeu cetățile Sodoma și Gomora din Biblie, i-a poruncit lui Lot, soției lui și familiei lui să plece din acele cetăți și să nu se uite înapoi.
Nevasta lui Lot nu a ascultat porunca lui Dumnezeu, s-a uitat înapoi și s-a prefăcut într-un stâlp de sare. Cetățile Sodoma și Gomora au fost distruse de către Dumnezeu cu foc și cu pucioasă.

De la Sodoma vine și cuvântul “sodomiți”, cei care au probleme cu păcatele sexuale ale trupului și care sunt împotriva firii: homosexuali, lesbiene, etc, dar nu doar atât, ci și mândrie.

Nevasta lui Lot nu a ascultat și s-a uitat în urmă. Probabil că a fost curioasă să vadă ce se întâmpla cu cetățile în care ei au locuit și ce a făcut Dumnezeu cu ele. Faptul că n-a ascultat de Dumnezeu a transformat-o într-un stâlp de sare.

Este esențial să ascultăm de Dumnezeu și să ne luăm privirea de la păcat, să nu avem privirea ațintită asupra păcatului, nici măcar să nu ne intereseze ce se întâmplă acolo și care este judecata pe care Dumnezeu o aduce. Datoria noastra este să avem ochii ațintiți doar înainte, doar spre Dumnezeu, și să nu ne uităm în urmă.


Dumnezeu este Cel care aduce judecata, El pedepsește, datoria noastră este să avem privirea ațintită doar la Domnul Isus Cristos, la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre. 

Dumnezeu să ne dea înțelepciune să nu facem la fel ca nevasta lui Lot, care s-a uitat în urmă la păcat, la mizerie, voia sa vadă ce este acolo, și s-a transformat într-un stâlp de sare, pe loc.

Dumnezeu să ne dea viață veșnică.


Comments

Author

Total Page Visits: 71 - Today Page Visits: 6