O MINTE SANATOASA

“Frica Domnului este inceputul intelepciunii; toti cei ce o pazesc, au  O  MINTE  SANATOASA, si slava Lui tine în veci.”
(Psalmul 111:10)

————————————-

O  MINTE  SANATOASA  se pare ca este un lucru din ce in ce mai rar.

Unii se tem de ZIUA DE MAINE.
Dar ziua de maine nu este a noastra, atunci de ce sa ma mai tem de ziua de maine?

Domnul Isus ne spune:
“Nu va ingrijorati, deci, de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei.”
(Matei 6:34)

Frica de Domnul NU inseamna groaza de Domnul, ci mai degraba frica de a nu-L supara, pentru ca este un foc mistuitor si este ATOTPUTERNIC. Iar daca Tatal meu este ATOTPUTERNIC, de ce sa ma tem de ziua de maine?

Cred ca frica de Domnul este frica de a face ceva ce Domnul uraste, frica de a pacatui.

Mintea se imbolnaveste atunci cand pacatul, adica cel rau pune stapanire pe un om.
Si lipsa de iubire imbolnaveste mintea.
Paul Tournier spunea ca 9 din 10 persoane care merg la psihiatru nu ar avea nevoie de psihiatru daca ar fi iubite cu dragostea lui Dumnezeu.
Dar cine sa te mai iubeasca cu dragostea lui Dumnezeu, in ziua de azi?

Mai este frica de somaj, de pierderea banilor, frica de o persoana abuziva – sot, sotie, mama, sef, vecin, soacra, nora, etc.
Frica de criza mondiala, frica de boala, de cancer, de accidente, frica de moartea cuiva drag, frica de a nu fi parasit, frica de divort.

Cele mai multe dintre aceste motive de frica nu se materializeaza niciodata, in schimb se imbolnaveste mintea si sufletul. Sau chiar daca se intampla sa vina peste viata noastra o criza, o trauma, chiar o nenorocire, mintea si sufletul pot sa ramana sanatoase.

Iov a ramas PERFECT SANATOS in mintea, in sufletul si in relatia lui cu Domnul, chiar daca pe dinafara era plin de o buba rea din talpa piciorului pana in crestetul capului, se scarpina cu un ciob si locuia pe o gramada de gunoi. Si chiar daca a pierdut toata averea si toata familia, in afara de… sotie, care il sfatuia sa-L blesteme pe Dumnezeu…

Care a fost secretul lui Iov?
Frica de Domnul.

Tu de ce sau de cine te temi?
Te temi de Domnul?


Comments

Author

Total Page Visits: 87 - Today Page Visits: 1