LECTURA ÎN FAMILIE ÎNTĂREȘTE RELAȚIILE ÎNTRE PĂRINȚI ȘI COPII

Un studiu realizat de firma de cercetare Harris arată că cititul alaturi de copii are mai multe beneficii decât simplul fapt că îi încurajează să citească singuri. Timpul de lectură părinte-copil este, de asemenea, un catalizator al relațiilor în familie:

„Adulții care spun că părinții le citeau în fiecare zi când erau tineri sunt în mod special susceptibili să raporteze relații foarte puternice cu părinții lor („ sunt de acord ”că au / au avut relații puternice cu părinții lor), iar această legătură raportată scade pe măsură ce frecvența timpului poveștii în copilăriei scade, după cum urmează:

  • 74% dintre cei ai căror părinți le citesc în fiecare zi,
  • 64% dintre cei cărora li s-a citit cel puțin săptămânal,
  • 52% dintre cei care citesc mai puțin de o dată pe săptămână și
  • 33% dintre cei care nu își amintesc că părinții le-au citit ”.

Sondajul a constatat, de asemenea, că adulții ai căror părinți le citesc în mod regulat în copilărie au mai multe șanse să aibă venituri mai mari și dețin nu numai o diplomă de facultate, ci și o diplomă post-universitară.

Știu din experiență că, la sfârșitul unei zile aglomerate, este mult mai ușor să stai cu familia în fața unui film sau a internetului și să vegetezi. Dar dacă suntem sinceri cu noi înșine, nu este nevoie de mult mai multă energie pentru ca o familie să stea împreuna în fața unei cărți de povești. Și, dacă adulții chestionați la sondajul Harris au răspuns corect, beneficiile relaționale, mentale și financiare ale timpului in care o familie citește împreună vor depăși cu mult cantitatea mică de efort pe care această sesiune de citire cu voce tare o poate solicita.


Comments
Total Page Visits: 167 - Today Page Visits: 2