DUȘMANUL AUDE

“Cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu.”

(Iacov 4:4)

Cu câțiva ani în urmă, vorbeam într-o seară cu soția în sufragerie despre faptul că ar trebui să schimbăm saltelele în camera copiilor. Telefoanele erau închise, eram doar noi doi. A doua zi, “ca din întâmplare”, am început să primesc pe E-mail… reclame la saltele. Eu am tras concluzia ca am fost “auziți” chiar cu telefoanele închise. Unii poate spun că a fost doar o coincidență… Dar mi-e clar că putem fi “auziți” chiar și când nu ne imaginăm.

Dacă nu avem nimic de ascuns, atunci nici nu ne temem de nimic, decât de Domnul. Însă cine are ceva de ascuns se teme și de oameni, sau poate se teme chiar mai mult de oameni decât de Domnul.Dar dincolo de lumea aceasta, suntem “auziți” și de lumea “cealaltă”. Nu doar că suntem auziți, dar în Psalmul 139 scrie: “Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul”. Așadar, Dumnezeu PreaSfântul ne aude chiar înainte de a vorbi noi.Acum, dacă știm că și cel rău ne aude, și Dumnezeu ne aude, întrebarea este următoarea: Cine este dușmanul sau vrăjmașul nostru?Dacă dușmanul nostru este cel rău, așa cum e normal, atunci suntem prieteni cu Dumnezeu și nu trebuie să ne temem de nimic. Însă dacă Însuși Dumnezeu ne este dușman sau vrăjmaș, ce vom face atunci?… Scrie Biblia: “Ei au fost neascultători şi au întristat pe Duhul Lui cel Sfânt; iar El [Dumnezeu] li s-a făcut vrăjmaş şi a luptat împotriva lor”. (Isaia 63:10) “Suflete prea curvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu.” (Iacov 4:4)

Dacă sunt prieten cu Dumnezeu, nu mă tem de nimic, dar dacă sunt dușman cu Dumnezeu, atunci mă tem că mă aude. Eu cu cine sunt prieten? Sunt prieten cu “vrăjmaşul” sau cu Dumnezeu?


Comments

Author

Total Page Visits: 72 - Today Page Visits: 1