CIORBĂ CU PLOAIE

„Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.”

(Matei 25:40)

Am participat (eu rar) la o acțiune umanitară plină de iubire, izvorâtă din dragostea lui Cristos.

Câteva zeci de imigranți din Afganistan primesc câte o ciorbă caldă și ceva desert, pe un teren de sport din TImișoara. Cei mai mulți au răni și bube, după luni de zile de călătorie pe jos, de la capătul pământului până aici, în Europa, unde ei credeau că e aproape raiul pe pământ. Le sunt legate rănile și le sunt îngrijite și spălate bubele. Frați și surori, cărora Domnul le-a pus pe inimă, și-au asumat aceste acțiuni deosebite.

Într-o seară ploua cu picuri mari de ploaie. Nu puteau fi primiți în clădire în interior datorită pandemiei și situației lor, ci erau adunați pe un teren de sport, sub cerul liber, și își mâncau ciorba – pentru cei mai mulți singura mâncare pe ziua respectivă. 
Ședeau pe jos, pe terenul de sport, seara, în ploaie, și mâncau.

Ciorbă cu ploaie. 
Plângeam când îi vedeam.

Pe ploaia aceea eu n-aș fi ieșit afară nici pentru cea mai deosebită prăjitură posibilă, cu atât mai puțin pentru o porție de ciorbă. Ei au venit… chiar sunt flămânzi…

Un prieten mi-a spus: “Noi îi îmbrăcăm și îi învelim, dar sigur nu ne taie și nu ne explodează după aceea?”.
I-am răspuns: “Nu știu, tot ce se poate, dar până ne vor arunca în aer – sper să nu se întâmple așa ceva – noi azi trebuie să le arătăm dragostea lui Cristos”.

Ziua de mâine nu este a noastră, drept urmare nu avem control asupra ei. De fapt nici asupra zilei de azi nu avem control, nu știm daca vom apuca să trecem în ziua de mâine.
Dar binele pe care putem să îl facem azi, trebuie să-l facem astăzi.

Printre acești imigranți din Afganistan era și un băiat de 10 ani… Media lor de vârstă este 17-20 de ani.

Nu știu cum am fi primiți noi, dacă am ajunge imigranți în Afganistan…. însă Domnul nostru Isus Cristos ne poruncește:
“Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blastămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc”
(Matei 5:44)

Acești imigranți nu ne fac rău, nu ne prigonesc și nu ne asupresc. 
Ne rugăm pentru ei, la fel ca pentru orice alt om.


Comments

Author

Total Page Visits: 106 - Today Page Visits: 1