Ce să fac să mă asculte Dumnezeu?

Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit şi nu voia s-o facă de ruşine înaintea lumii, de aceea şi-a pus de gând s-o lase pe ascuns. Dar, pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al Domnului şi i-a zis: „Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevastă-ta, căci ce s-a zămislit în ea este de la Duhul Sfânt. Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; şi a luat la el pe nevastă-sa.

– Matei 1:19, 20, 24

O dorință des întâlnită în rândul credincioșilor este aceea ca Dumnezeu să vorbească sau să intervină la problemele sau grijile cu care se confruntă. Acest lucru este bun și de dorit. Apostolul Pavel ne îndeamnă să ”aruncăm” grijile la picioarele lui Dumnezeu și El se va îngriji de noi.

Cum pot fi ascultat de Dumnezeu?

Din pasajul de mai sus vedem câteva detalii care au făcut ca frământarea lui Iosif să aibă răspuns divin. În primul rând, Iosif era un om neprihănit. Asta poate să însemne multe, dar faptul că Scriptura sublinează acest detaliu înseamnă și că neprihănirea lui era aprobată de Dumnezeu. În al doilea rând el era un cunoscător și un practicant al legii mozaice. Cunoștea foarte bine riscul la care se expune dacă ia de soție o femeie însărcinată. În al treilea rând, în frământarea lui, Iosif, motivat de dragostea ce o purta Mariei a hotărât să o ia de nevastă.

Pe fondul acestui tablou, în timpul frământărilor lui Iosif, Dumnezeu trimite solul Său ca să-l sfătuiască. 

Probabil ne vom gândi că Iosif a avut parte de acest privilegiu datorită faptului că era parte din planul lui Dumnezeu de a-L trimite pe Domnul Isus în lume. Putem lua în calcul și asta. Dar dacă Iosif nu ar fi rămas în neprihănirea lui, putea fi lepădat și el. Sunt atâtea exemple de oameni care erau în planul lui Dumnezeu, dar care, din cauza nestatorniciei lor, au fost lepădați. 

Ce facem după ce am primit mesajul divin?

”Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului”… Odată ce am primit îndrumarea trebuie să facem mai departe ceea ce cere Dumnezeu. Sunt oameni care atunci când au un mesaj din partea Domnului nu se mai concentrează pe condiția cerută, ci rămân doar cu promisiunile primite. Este un mod greșit de a primi mesajul lui Dumnezeu. Sunt oameni care au slăbit în credință când au văzut că nu se împlinesc promisiunile lui Dumnezeu. Dar nu au fost cu luare aminte la condițiile puse de El.

Răspunsul lui Dumnezeu la frământările noastre vine pe urma apropierii de El. Cu cât suntem preocupați de relația cu Dumnezeu și de ascultarea poruncilor Sale, cu atât mai mult vom avea parte de asistență în mijlocul frământărilor. Noi nu trebuie să ajungem pradă deznădejdii sau depresiei, dar trebuie să ne facem partea pentru ca răspunsul Domnului să vină. 

”Nu-i aşa? Dacă faci bine, vei fi bine primit…” (Geneza 4:7a)

Comments
Total Page Visits: 248 - Today Page Visits: 3