Ce folos am dacă fac ucenici?

să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui va mântui un suflet de la moarte şi va acoperi o sumedenie de păcate. – Iacov 5:20

”Cel mai greu e să lucrezi cu oamenii”. Vă sună cunoscut această frază? Parcă e mai actuală ca niciodată.

Omul e complex. Libertatea de gândire și alegere sunt printre cele mai minunate daruri ce le-am primit de la Dumnezeu. Totuși oamenii se folosec parcă prea puțin de acestea. Preferă să fie în pas cu ceilalți și să nu fie ei înșiși. Aleg produse, servicii și căi în viață după părerile altora. Lumea duce lipsă de oameni cu inițiativă în lucrurile bune, dar e plină de specialiști în cele rele.

Peste toate acestea este dragostea lui Dumnezeu care ne ține pe toți. Dumnezeu care iubește pe păcătoși face o ofertă extraordinară credincioșilor. Prin gura apostolului Iacov Dumnezeu promite iertare de o mulțime de păcate celor care reușesc să îndrepte un om către Făcătorul său. Asta demonstrează că Dumnezeu pune o valoare extraordinară pe sufletul omului. Nu putem să ne imaginăm ce valoare are în realitate sufletul. Dar știm că atât de mult iubește Dumnezeu lumea că l-a trimis pe însuși Fiul Său pentru iertarea noastră (vezi Ioan 3:16). Cu toate că noi ne-am dori poate adesea să vedem întoarceri în masă ale celor ce nu slujesc pe Dumnezeu, în cer e sărbătoare pentru fiecare păcătos ce îl primește pe Cristos (vezi Luca 15:10).

Demn de remarcat este că nu poți să aduci la Dumnezeu pe un păcătos dacă nu îl iubești. Oferta lui Dumnezeu încurajează în felul acesta iubirea de aproapele. Nu-i așa că pe cei din familie îi tratezi cu grijă pentru că îți sunt dragi? Același mod de a privi omul vrea Dumnezeu să îl avem față de cei nemântuiți. Suntem chemați să iubim pe păcătos așa cum Domnul îl iubește (și-a dat însăși viața pentru el), dar să urâm și să condamnăm păcatul. Acesta este zidul de despărțire dintre om și Dumnezeu.

Ce avem noi de făcut?

Printr-o viață curată să demonstrăm că Dumnezeu există cu adevărat. Apoi să vorbim oridecâte ori avem ocazia cu cei nemântuiți de nădejdea noastră, minunile lui Dumnezeu și să-I încurajăm să caute ei înșiși să fie prietenii lui Dumnezeu. Nu trebuie să fim insistenți, dar să fim Fermi și să numim păcatul -păcat, binele – bine și răul – rău. Nu trebuie să ne înfricăm de ocară nici de faptul de a fi marginalizați. Toți oamenii lui Dumnezeu au suferit din partea păcătoșilor. Dar cu siguranță nu ne vom pierde răsplata. Ce mare bucurie va fi să fim în fața lui Dumnezeu împreună cu cei care i-am adus la El încă pe timpul vieții.

Domnul să ne ajute să fim roditori!

Comments
Total Page Visits: 77 - Today Page Visits: 1