CE FACI CAND ESTI NEDREPTATIT?

“Pentru ce nu suferiţi mai bine să fiţi nedreptăţiţi?” 

(1 Corinteni 6:7)

Mărturisesc că pe mine mă deranjează foarte mult atunci când sunt nedreptățit. Și consider că este un lucru normal să țin la dreptate și la adevăr, și consider că trebuie să iau atitudine în favoarea dreptății pe care o consider eu.

Tu ce faci atunci când ești nedreptățit?
Te lupți cu cei care te-au nedreptățit? 
Le răspunzi la fel? 
Încerci să te răzbuni?

Mă gândesc oare ce a făcut Domnul Isus Cristos atunci când a fost total nedreptățit? Atunci când a venit din dragoste pentru noi, a venit să ne arate dragostea, iar oamenii L-au răstignit pe cruce. A fost total nedreptățit. Și putea să-I ceară lui Dumnezeu Tatăl legiuni de îngeri, care să I le pună la dispoziție, și putea să nimicească tot pământul într-o clipă. Și totuși, Cristos suferă pedeapsa, suferă nedreptatea. 

Oare ce putem spune despre martirii care au fost aruncați la lei, în arenele romane? Erau stadioane, în tribune stăteau spectatorii, iar jos, pe teren erau creștinii, și dădeau drumul la lei peste ei și erau mâncați de vii.
Deci nedreptatea era la cote groaznice.

Ce faci tu atunci când ești nedreptățit?
În primul rând poți alege să ierți pe cel sau pe cea care te-a nedreptățit. Asta ține de relația pe care o ai cu Dumnezeu. Când Dumnezeu este Cel mai important pentru tine, poți să faci lucrul acesta ușor și cu bucurie. Poate nu chiar așa ușor la început, dar cu un pic de străduință, poți. Vii în rugăciune înaintea lui Dumnezeu și spui:
“Doamne, Tu știi că m-a nedreptățit, Tu știi că eu am dreptate, dar nu vreau să port această povară”. 

Pentru că pasul următor, dacă nu alegi să ierți, este să-l porți în spate pe cel care ți-a făcut o nedreptate, pe cel care ți-a făcut un rău. Și atunci el poate nici nu știe, poate doarme liniștit la ora 3:00 noaptea, însă tu nu poți dormi din cauză că ești supărat pe nedreptatea pe care ți-a făcut-o sau pe răul pe care ți l-a făcut. 

Deci ce faci atunci când ești nedreptățit?

Alegi să ierți, sau alegi să ții mânie, să încerci să te răzbuni, să demonstrezi, să umbli prin tribunale chiar cu frați, cu surori, ca să arăți faptul ca TU ai dreptate și ai fost nedreptățit. Și poate până la urmă vei avea câștig de cauză, însă gândește-te la tot ceea ce pierzi ca să demonstrezi că ai avut dreptate.

Da, există o limită până la care este bine să ne clamăm drepturile, să ne pretindem dreptul la dreptate în diverse cauze prin care trecem. Însă suferiți nedreptatea!

Apostolul Pavel spune: “Chiar faptul că aveţi judecăţi între voi, este un cusur pe care-l aveţi. Pentru ce nu suferiţi mai bine să fiţi nedreptăţiţi? De ce nu răbdaţi mai bine paguba?” (1 Corinteni 6:7)

Aici Biblia consideră că este mai bine să răbdăm paguba. Adică lasă de la tine, suferă să fii nedreptățit, nu e problemă. Cristos știe toate aceste lucruri, Cristos este dreptatea noastră. La sfârșit vom primi Premiul chemării cerești, cununa care nu se veștejește, dn mâna Judecătorului Celui drept. Deci vom sta înaintea lui Dumnezeu. El este Cel care ne va face dreptate. Așa spune Biblia, că Dumnezeu va face dreptate aleșilor Săi.

Ce alegi tu? Nu știu. Mi-aș dori ca eu să aleg întotdeauna dumnezeiește, să reacționez dumnezeiește atunci când mi se face o nedreptate. 

Ce alegi tu? Nu știu,dar gândește-te ce faci atunci când ești nedreptățit și poate te pregătești dinainte pentru momente când vei fi nedreptățit. Acționează așa cum ar face Cristos în locul tău.

Oare ce ar face Cristos în locul meu, dacă ar fi nedreptîțit în lucruri mărunte?
EL, care a fost nedreptățit și a suferit crucea, din dragoste pentru noi. Acolo a fost dreptate, oare? A fost dreptatea lui Dumnezeu arătată în dragostea lui Dumnezeu. Dumnezeu este dragoste, dar este și dreptate, este și un foc mistuitor.

Spunea cineva că Biblia nu conține “drepturile omului”, ci Biblia conține porunci, fericiri și vai-uri.
Vai-uri? Pentru cine?

Dumnezeu să ne dea înțelepciune ca să trăim, chiar și atunci când suntem nedreptățiți, să trăim ca și cum locuiește Cristos în noi. Și fie ca Domnul Isus Cristos să locuiască în noi chiar și în mijlocul nedreptăților.


Comments

Author

Total Page Visits: 265 - Today Page Visits: 2