Binecuvântările Păstorului pentru sufletul omului- Psalmul 23

Trăim vremuri pe care nu le-am mai trăit, o vreme în care o pandemie a lovit întreaga lume. începând din Martie și până în prezent pandemia a afectat toate domeniile posibile din lume. Oamenii fac telemuncă de acasă, copiii și studenții fac școala online de acasă iar industriile s-au oprit pentru puțin timp. În perioada aceasta mulți oameni au fost răpuși de virus, mulți dintre noi pierzând pe cineva drag. Nu as vrea sa creez panica, dar probabil mulți dintre noi vom mai pierde pe cineva drag. Însă cei care l-au primit pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor in viața lor, au siguranța deplina ca au ajuns Acasă. Însă dacă vorbim de instituțiile cele mai afectate, cu siguranța ca una dintre ele a fost Biserica. Nu ne-am putut aduna in lăcașurile de cult, ci fie am urmărit online serviciile divine, fie am făcut noi biserica acasă împreuna cu familia, un aspect deosebit de frumos pe care ar trebui să îl avem în vedere. Nu ne-au fost îngrădite drepturile, așa cum au susținut-o foarte mulți oameni, din păcate mulți credincioși. Totul a fost pentru a ne proteja și pentru a nu ne infecta cu virusul pe care îl cunoaștem atâta de bine de luni bune. Însă ceea ce nu a putut opri pandemia a fost Mâna Atotputernică a lui Dumnezeu, binecuvântările Sale pentru noi, dar și cel mai important aspect din viața unui creștin, rugăciunea. Una dintre cele mai mari și importante resurse ale Bisericii este rugăciunea. Ea este arma fiecărui creștin.

Folosind imaginea unui păstor și ale unei gazde ospitaliere, David a reflectat la multele binefaceri pe care i le-a dat Domnul în mijlocul pericolelor și necazurilor din viața lui, iar concluzia sa a fost că protecția perseverentă și atentă a lui Dumnezeu îi va reda comuniunea deplină cu EL. Cei care ne-am dat in totalitate inima lui Dumnezeu, cu siguranță am putut observa aspectul acesta. David a folosit metafora păstorului ca o imagine care atrage atenția asupra binecuvântărilor de care se bucura el de la Domnul. Dumnezeu ne-a promis că indiferent de împrejurări, El va rămâne Păstorul nostru. Domnul Isus S-a identificat pe Sine Însuși ca “Păstorul cel bun”. Când privim la Psalmul 23, ne uităm la năzuințele lui David, dar și la năzuințele noastre ca oameni. David experimentează câteva binecuvântări în acest psalm pe care le experimentăm și noi astăzi.

Prima binecuvântare experimentată de David, dar și de noi este hrana spirituală, belșugul de hrană spirituală. Așa cum un păstor își conduce oile la iarbă proaspătă pentru a se hrăni, tot așa și Domnul își conduce poporul la Cuvântul Său. Cei ce Îl urmează pe Dumnezeu nu vor duce lipsă de hrana spirituală. Hrana noastră pentru suflet este Cuvântul lui Dumnezeu. În aceste vremuri tulburi, când temeliile pamântului se clatină, când toată lumea este înspăimântată și disperată, când în mintea omului se strecoară tot felul de gânduri și griji, cel mai potrivit mod prin care ne putem liniști și zidi este Cuvântul lui Dumnezeu. 

A doua binecuvântare este refacerea spirituală. Așa cum păstorul își duce oile la ape liniștite, unde se pot odihni și curăța, Domnul înviorează și restaurează sufletul omului. Cât de minunat este sa știm că Cineva are grija de sufletele noastre? Cu alte cuvinte, Dumnezeu prin Duhul Său cel Sfânt lucrează nașterea din nou în viețile și inimile noastre. Domnul este gata să dea iertarea și pacea celor care Îl urmează și Îl primesc în inima lor.

A treia binecuvântare este călăuzirea pe cărarea cea dreaptă. Un păstor bun cunoaște cărările drepte pe care să își ducă oile acasă în siguranță. La fel și Domnul Isus nu ne pierde pe niciunul dintre noi, ci, ne călăuzește pe căile drepte care Îi sunt plăcute Lui.

Iar a patra binecuvântare pe care o experimentam este protecția Lui. Au fost zile în care am trecut și trecem prin valea umbrei morții. Această vale este o vale a întunericului, a necazului, a bolii și a molimei. Cu siguranță că este vremea să ne uităm fiecare în dreptul vieții noastre. Dumnezeu vrea să ne îndrepte cu fața spre El, de aceea folosește toiagul și nuiaua Sa. Însă acestea sunt lucrurile pe care le folosește Dumnezeu pentru a ne proteja în astfel de situații. David a fost mângâiat de prezența și protecția Domnului. Ca și copiii ai lui Dumnezeu noi nu ne aflăm niciodată în situații necunoscute Domnului și El nu-Și uită și nu-Și părăsește poporul.

În ciuda pericolului care este peste lumea întreaga, Domnul va întinde masa pentru noi, adică Dumnezeu ne va asculta rugăciunile și ne va scăpa. Ceea ce este minunat este că binecuvântările Domnului pentru poporul Său rămân peste el indiferent de situație.

Dragi cititori, faptul că astăzi suntem în viață este o primă binecuvântare pe care Domnul a împlinit-o in dreptul fiecăruia dintre noi. Însă, mai este un singur aspect. Nu este îndeajuns sa mergem la Biserică, ci trebuie să facem din casele noastre temple vii, casa lui Dumnezeu. Asta înseamnă că tot restul vieții ne vom bucura de comuniunea deplină cu Domnul. Ca și copiii răscumpărați de Păstorul cel bun, ne putem bucura de protecția pe care ne-o oferă doar Dumnezeu prin Isus Hristos. Rămâne să stăm lângă Domnul, conștienți că El va lucra și nu ne va lăsa și că El este singurul care ne poate asculta, proteja și binecuvânta.

Paul Chereji

Comments

Author

Total Page Visits: 269 - Today Page Visits: 1