Aduceți rod

Nu voi M-aţi ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi şi v-am rânduit să mergeţi şi să aduceţi roadă, şi roada voastră să rămână, pentru ca orice veţi cere de la Tatăl, în Numele Meu, să vă dea. – Ioan 15:16

Rodirea este o normă pentru fiecare continuator al Domnului. În primul rând omul născut din nou trebuie să rodească în viața lui pocăința. Apoi, odată cu botezul cu Duhul Sfânt, Duhul trebuie să rodească în om (vezi Galateni 5:22,23).

După toate acestea, se așteaptă ca oamenii lui Dumnezeu să aducă rod pentru Împărăția lui Dumnezeu. Interesant că nu se așteaptă de la miei, nici de la oițe să aducă rod. Oile sunt cele care dau lână, lapte și un miel odată pe an. Ca turmă a lui Cristos, și noi trebuie să avem același curs precum oile. Există un timp de creștere pentru miei până ajung oi. În acest timp nu se cere de la ei decât dezvoltare personală. Odată ajunși la maturitate trebuie să aducă folos păstorului. Tot așa stau lucrurile și în privința credincioșilor. Unii au o creștere mai rapidă, alții mai lentă. Dar Dumnezeu are așteptări de la creștinii maturizați să dea învățătură, să fie exemplu pentru ceilalți și să aducă ucenici.

Atunci a zis vierului: „Iată că sunt trei ani de când vin şi caut rod în smochinul acesta, şi nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă şi pământul degeaba?”(Luca 13:7). De observant că smochinul crescuse, era verde, dar nu avea rod. Vierul avusese răbdare trei ani ca să găsească smochine. Acum, răbdarea lui ajunsese la limită. Oare pentru noi de cât timp așteaptă Dumnezeu rodire? Ne rugăm lui Dumnezeu poate prea mult pentru noi, pentru protecție, pentru a primi lucruri materiale, îndrumare și altele. Ne-am gândit că într-o zi chiar răspunsurile la rugăciuni vor striga împotriva noastră că nu am rodit?

Ce aş mai fi putut face viei Mele, şi nu i-am făcut?…(Isaia 5:4).

Într-o zi vom părăsi viața și vom merge cu pumnii goi în țărână. Să nu mergem cu pumnii goi în cer!

…v-am rânduit să mergeţi şi să aduceţi roadă, şi roada voastră să rămână…

Mircea Militar

Comments
Total Page Visits: 61 - Today Page Visits: 1