A PĂCĂTUIT CU OCHII ȘI A RĂMAS FĂRĂ OCHI

“Tatăl său şi mama sa i-au zis: ‘Nu este nicio femeie între fetele fraţilor tăi şi în tot poporul nostru, de te duci să-ţi iei nevastă de la filisteni, care sunt netăiaţi împrejur?’. Şi Samson a zis tatălui său: ‘Ia-mi-o, căci îmi place’.”

(Judecători 14:3)

Samson, care a fost unul dintre cei mai puternici oameni din lume, a păcătuit cu ochii. A văzut femei străine, i-au plăcut și le-a luat, în ciuda faptului ca părinții lui i-au spus că nu este bine ceea ce face. 
În ciuda faptului că el însuși știa voia lui Dumnezeu că nu este bine ceea ce face, totuși Samson a zis: “Îmi place! Îmi place și o vreau!”. 
Și nu una, ci mai multe.

Deci a păcătuit cu ochii și a fost prins de dușmanii lui, care i-au scos… ochii. A păcătuit cu ochii și a rămas fără ochi. 

Slavă lui Dumnezeu că El nu ne pedepsește imediat pentru lucrurile cu care păcătuim, și să rămânem fără părțile din corp cu care păcătuim. 

Însă este un gest de înțelepciune din partea noastră să căutăm SĂ NU păcătuim. Dacă Samson s-ar fi trezit, dacă Samson s-ar fi pocăit înaintea lui Dumnezeu, cu siguranță nu ar fi avut acel sfârșit tragic, cu ochii scoși, și apoi a murit închis fiind de către filisteni, dușmanii poporului lui.

Dumnezeu să ne dea înțelepciune să nu folosim pentru păcat ochii pe care El ni i-a dat. Să nu folosim pentru păcat, pentru lucruri care sunt împotriva voiei Lui, nimic din trupul pe care El ni l-a dat. 

Dumnezeu să ne dea înțelepciune să folosim toate darurile pe care El ni le-a dat doar pentru Numele Lui, doar pentru slava și gloria Numelui Lui, nicidecum pentru păcat. 


Comments

Author

Total Page Visits: 64 - Today Page Visits: 1